Zo kiest u een frankeermachine op maat van uw bedrijf

Een frankeermachine is een goede investering voor elk bedrijf dat tijd en kosten wil besparen. Hoe uitgebreid het toestel moet zijn, bepaalt u volledig zelf. Alles hangt uiteraard af van de hoeveelheid post die uw bedrijf elke dag produceert.

Voor u besluit een frankeermachine te kopen of te huren, maakt u best een analyse van hoeveel poststukken uw bedrijf elke dag verstuurt. Frankeermachines bestaan immers in allerlei soorten en maten, zowel voor kmo’s als voor grote bedrijven. U kunt kiezen voor een basisversie of uitgebreidere soorten frankeermachines. Wij zetten de belangrijkste uitbreidingsopties op een rij.

Feeder

Deze invoerlade zorgt voor een automatische of semi-automatische verwerking van de enveloppes. Met zo’n feeder kan u tot 150 zendingen per minuut frankeren. Als u veel post in korte tijd verzendt, is deze optie de moeite waard. Een feeder kan u heel wat geld besparen om dat uw personeelsleden zich wel met nuttiger zaken kunnen bezighouden dan enveloppes in de frankeermachine te steken.

Sealer

Dit systeem kleeft uw enveloppen dicht. Een handige optie voor uw frankeermachine, waardoor u nog meer tijd bespaart. Voorwaarde is wel dat u geen enveloppen met sluitstrip gebruikt.

Etikettenverdeler

Voor nog minder tijdverlies kunt u een etikettenverdeler als optie op de frankeermachine nemen.

Lades voor andere formaten

Stuurt u af en toe zendingen in grote enveloppes? Als u ook die zendingen wil frankeren met een frankeermachine, moet u dat vermelden in uw aanvraag.

Display

De gebruiksvriendelijkheid van een frankeermachine is uiterst belangrijk. Vraag naar een machine met een duidelijke display, zodat u altijd weet wat u aan het doen bent.

Dynamische weegschaal

Wie ook postpakketten wil frankeren, kiest best een frankeermachine met een ingebouwde weegschaal.

Maximale doorvoerdikte

Op zich is de maximale doorvoerdikte haast altijd groot genoeg voor gewone zendingen. Maar kijk het toch eens even na voor u zich een frankeermachine aanschaft.

Huren of kopen?

Wil u een frankeermachine huren, dan betaalt u over het algemeen een vast maandelijks bedrag. De verplichte onderhoudsbeurt zit in dat bedrag inbegrepen. Koopt u liever een machine? Dan hebt u de kans om een bijkomend onderhoudscontract af te sluiten met uw leverancier. Voor u een keuze maakt, kijkt u best grondig na welke optie voor u het meest voordelig is. Uw leverancier kan u daar zeker bij helpen.